1e Nieuwjaarsborrel Veteranen Winterswijk een succes

Afgelopen zaterdag hieven een aantal veteranen in het huis van de Winterswijkse Uitdaging aan de Torenstraat 9, rond 13.30 uur het glas om elkaar een gelukkig nieuwjaar toe te wensen. Het bestuur was erg blij met de opkomst. Het was een zeer gemêleerd gezelschap van ‘jonge’ en ‘oude’ veteranen. Ook een vrouwelijke veteraan was aanwezig. Onder ‘jonge’ veteranen wordt overigens verstaan, de veteranen die gediend hebben tijdens de uitzending naar Libanon, of de missies die daarop volgde.

1e Nieuwjaarsborrel Veteranen Winterswijk een succes
1e Nieuwjaarsborrel Veteranen Winterswijk een succes
De ruimte in de Wuh leent zich prima voor zo’n bijeenkomst van veteranen. Al snel ontstonden tijdens de receptie allerlei gesprekken over van alles en nog wat, maar natuurlijk komt het praten over hun missies ook regelmatig aan de orde. Heel bijzonder was dat een Nederlands-Indië veteraan een ‘jonge’ veteraan sprak, die het fotoboek van zijn inmiddels overleden vader had meegenomen. Zijn vader had ook in Nederlands-Indië gediend. Bij het zorgvuldig bekijken van de foto’s bleek de Nederlands-Indië veteraan ook in dat fotoalbum te staan. Wat een toeval! Een jonge veteraan (die bij de marine had gediend) en een Nieuw-Guinea veteraan stonden bij elkaar toen iemand aan de Nieuw-Guinea veteraan vroeg: “jij hebt toch ook bij de marine gediend?”. Hij antwoordde: “dat klopt, als hersteller van scheepsgeschut”. De ‘jonge’ veteraan had als bediener van de radar op een fregat gewerkt. Hierdoor ontstond een boeiend gesprek over het verschil in functie op een marineschip en het verschil in de periode waar men diende.
Kortom, alles bij elkaar een gezellige en interessante gecombineerde nieuwjaarreceptie/inloopmiddag, waar het bestuur van Stichting Veteranen Winterswijk tevreden naar terug kijkt.